2013-01-09 - Hirlevél: Világvége

A költözés első hírlevelét tartod a kezedben. Egy kicsit leíró, egy kicsit az újdonságokról, a bemutatókról szól. Sokminden változott - hogy az oldalt tudd használni és mindezt örömmel tedd....

 

Ha világvége - akkor költözés...

A december 21-i világvége elmaradt, ahogyan az ismétlés és az esőnap is. Így nagyobb munka és változások voltak a TavIR háza táján.

Már régóta érlelődött a feladat, most itt volt idő és lehetőség a megvalósításra. A régi PHP-Nuke alapú rendszer túl sok működési lukat tartalmazott, egyre nehezebbé vált a karbantartása és az üzemeltetése.

A megújulás első jeleit már lehetett látni a honlapon...

1. Fórum megújulás

A régi fórum legnagyobb hiányossága a csatolmánykezelés volt. Az itt-ott beszúrt képek, mintakódok elég sűrűn elvesztek. De ennek már vége.

A fórumban a regisztráció teljesen külön életet él, így - végre - a WebShop, az információs honlap, a tanfolyami aloldal elkülönítve láthatóak. És nem utolsó sorban a rendszerek védelmi frissítése is naprakész.

A fórum utolsó 10 hozzászólása a főoldalon látható, míg az utolsó belépés óta megjelent írások lekérdezhetőek lettek. A működésről, apróbb trükkökről a belépési oldalon olvashatsz, vagy egyszerűen kattints a "TavIR-AVR fórum" linkre (a fórum használatot a jelszó-emlékeztetővel kezd!) .

2. Cikk-oldal megújulás

A www.tavir.hu oldalon az átalakulás szembeötlő. A kialakítás, kezelhetőség és frissíthetőség a rendszer része lett. A kinézet (stílus) többféle módon megjelenhet, ezért a választási lehetőség az oldalon megmaradt. A TavIR (megújult) oldalon való regisztráció egyes kiemelt cikkek után hozzászólásban, a tervezett cikkíró/blogíró lehetőségben jelenik meg. Az oldalra vonatkozó felhasználónév/jelszókezelés a fórumtól teljesen szeparált!

A költözés során a cikkek, hírek, hírlevelek mind átkerülnek. Ugyanakkor a tartalmi rész felülvizsgálata és kiegészítése sem marad el!

3, Webáruház

A honlap önálló, független részére került. A regisztráció itt is csak ajánlott: ekkor a rendelés nyomkövetése, korábbi kosár-összeállítások behívhatóak. A felület áttekinthetősége, kereshetősége - remélhetőleg - jobban kézreáll majd (már működik :)).

 

Mit hoz az új év?

A tervekben szerepel a Hunveyor rendszer fejlesztése, mely modellről a következő hírlevelekben lesz még bőven szó.

A tavaly elindult 60 nap alatt Arduino tanfolyam folytatása már a keltetőkamrában van:

  • a 60 nap alatt Arduino folytatódik egy extra kiadással,
  • a Bascom-AVR programcsomag rugalmas megismerése - hasonlóan a 60 napos Arduino tanfolyamhoz, - már tojáshéjas,
  • az Arduino haladó adatgyűjtő, GSM rendszer illetve Ethernetes komplex rendszerei tesztfázisba léptek...

Meg persze rengeteg cikk vár kiadásra, amik már nyers formában készen vannak.

Azaz az idei év sem lesz túlságosan langyos víz - csak győzd a fejedet kapkodni!

 

Steve Jobs üzenet

Nem is olyan régen találtam meg Steve Jobs Stanfordi diplomaosztón elmondott beszédét. Talán Neked is mond valamit. Szánj rá öt percet... (kattints a képre vagy ide a linkre)

Gondold végig, mit fogadtál meg idén január elsején / szilveszterkor. És mára mi az ami ebből mára megmaradt....

Ha van tipped, javaslatod, kérlek küldd el. Honlapépítés, cikkek, tanfolyamok, előadások. Mit látnál szívesen. Oszd meg másokkal is - erre van a TavIR-AVR fórum.

 

Mára csak ennyi fért a hírlevélbe....

Robert /TavIR/

 

TavIR-Facebook

Legfrissebb hozzászólások

2013-01-09 - Hirlevél: Világvége | TavIR - Mikrokontroller világ

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.