Dilduino

Az Indiegogon indult egy kampány, amiben egy olyan új platform elindítására gyűjtik a pénzt, ami egy mindeddig ebből a szempontból mondhatni szűz terület meghódítását is lehetővé tenné a programozók számára. A Comingle ugyanis olyan szexjátékok gyártását szeretné beindítani, amiket a megfelelő könyvtár felhasználásával szabadon lehetne programozni.

Dilduino áttekintés

A platform alapját egy - stílszerűen - Dilduino-nak hívott, Arduino-kompatibilis mikrovezérlő-lap képezi, ami mellé néhány szenzor, valamint három darab szabadon vezérelhető vibramotor került beépítésre egy szilikon házba a The Mod nevű prototípusban. A vezérlőre a szerkezet töltésére is használható USB kapun át tetszőleges programokat lehet feltölteni, amik a programozó által elképzelt minta, illetve szabályok szerint vezérelhetik a motorokon keresztül a szexjáték viselkedését és mozgását.

A The Mod a Comingle Dilduino platformjának első tagját képezi.

A szenzorok elérése, illetve a motor vezérlése egy magasszintű könyvtáron, az OSSex-en keresztül lehetséges, ami szükségtelenné teszi a fejlesztők számára, hogy azok ismerjék az elektronika pontos bekötését. A könyvtár bővítőmodulként a standard Arduino fejlesztőkörnyezetbe is illeszthető.

A Comingle célja a könyvtár és a platform kialakításával végső soron egy fejlesztői közösség létrehozása, akik különböző vezérlőszoftvereket dolgoznának ki a szóban forgó szexjátékok számára. A cég ugyan nem említi, de a platform sikere nyilván életre hívhat egy egyedi, kifejezetten a szóban forgó eszközökre készült alkalmazások árusítására alkalmas piacot, illetve piacteret is. A crowdfunding kampány keretében a komplett játékot 160 dollárért, míg a kizárólag a vezérlőáramkört és a motorokat tartalmazó készletet 60 dollárért lehet előrendelni.

A dilduino kapcsolása is tartogat érdekeségeket. Ahogyan az Arduino áramkörök kialakításából is sok mindent meg lehet tanulni, ötleteket meríteni - úgy a Dilduino is ezek kifogyhatatlan tárháza. Igaz az ára kissé borsos - dehát végülis ez egy fejlesztő és használati eszöz. De lássuk mit rejt a csomagolás...

A fejlesztőkészlet

A dilduino többféle csomagban kerül a tervek szerint piacra. A bevezetés menetrendje az ábrán jól követhető:

Ha most csatlakozik valaki a fejlesztéshez - számos dolgot már készen megkap.

Az eszköz lelke az Arduino keretrendszerrel kompatibilis, a hely és funkcionalitás miatt a Leonardo/Pro Micro áramkörökből jól ismert ATMega32U4 kontroller. Az érzékiséget 3 vibramotor biztosítja, valamint még néhány általános I/O kivezetés kapott az eszközön helyet.

A korai fejlesztési szakaszban hálózatfüggetlen táplálás, mint alapkövetelmény - hamar megjelent. az ATMega32U4 kontrollert a viselhető elektronikákból már ismert Lilypad tartalmazta, és ehhez könnyen ileszthetőek a külső eszközök. Az I/O kivezetésekre a vezérlést biztosító nyomógombok és kapcsolók, iletve a visszajelzést biztosító LEDek kerültek.

A koncepcionálisan összerakott eszköz "tokozása" okozott kisebb fejfájást. Azonban a szilikonok világában a nedvességnek ellenálló tokozás nem okoz gondot. A képre kattintva a gyártás lépései láthatók:

 

A külön visszajelző LEDek és nyomógombok helyett a WII chunk vezélője ideális a feladatra. Ennek kezelése pedig az Arduino keretrendszerhez függvénykönyvtárként elérhető. A csatlakozása is nagyon egyszerű, egy USB-hez hasonló nyákos csatlakozó.

A vezélés lényege, a vibráció finom szabályzásán alapul. A meghajtás egyszerű: félvezető kapcsolóelemen keresztül kisfeszültségű vibramotort hajtunk meg. A vibra intenzitása a meghajtófeszültségtől függ. Végeredményben egy PWM vezérelt kimenet meg is oldja a feladatot....

Fokozva a feladattal járó élvzetet, nem standard, konstans vibrálásra van szükség, hanem valamilyen hullámfüggvény szerinti változásra...

A fejlesztéshez több eltérő eljárásgyűjteményt is használni kellene, azonban az egységes kialakítás miatt ez egyszerűen összegyúrható egybe - kiegészítve a berendezésspecifikus funkciókkal. Így született meg az OSSex eljárástár.

A fejlesztőkészlet a jelenlegi koncepció alapján akkumulátoros táplálású, mely az USB porton át tölthető. A litium-ion akku 830 mAh kapacitású, ez kb. 15-20 óra üzemidőt jelent.

És még mondja valaki, hogy az Arduino valami elrugaszkodott dolog... :-)

 

Felhasznált források:

    - Comingle szoftverminták

    - Comingle projekthonlap 

    - Indiegogo közösségi projekthonlap

    - Prog.hu: Programozható szexjátékok

TavIR-Facebook

Legfrissebb hozzászólások

Dilduino | TavIR - Mikrokontroller világ

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.